Novogradnja – Poslovno stanovanjski objekt Sončni dvor

Novogradnja – Poslovno stanovanjski objekt Sončni dvor

Na voljo samo še 3-sobna stanovanja!

OPIS NEPREMIČNINE

Na izredno dobri lokaciji v Brezju pri Grosuplju, je zgrajen poslovno stanovanjski objekt z 31 stanovanji in enim poslovnim prostorom, imenovan SONČNI DVOR. Umeščenost objekta SONČNI DVOR, je blizu večjih prehrambenih trgovin, šole, vrtcev, banke, pošte, LPP, restavracij, lokalov, zdravstvenega doma, itd.. Dostop do Ljubljane je enostaven in hiter (cca. 12 minut). Vsa potrebna infrastruktura z manj kot 5 minut vožnje in hiter dostop do avtocestnega ringa, je vsekakor ena izmed prednosti.

O OBJEKTU

Objekt SONČNI DVOR je poslovno stanovanjski objekt z 31 stanovanji in enim poslovnim prostorom, etažnostjo K+P+2N+M, obsega, 3 nadstropja in 1 kletno etažo s 40 parkirnimi mesti ter shrambami. V kletni etaži, je za vsako posamezno parkirno mesto, možno narediti električno polnilnico za vozilo. Za objektom je za zelenjeno otroško igrišče z lesenimi igrali in klopcami. Ob glavni cesti je drevored iz visokoraslih dreves, med cesto in uvozno rampo živa meja, obstoječa žična ograja ob jugozahodni parcelni meji pa ozelenjena s plezalkami. Ob otroškem igrišču in ob objektu so zasajena cvetoča drevesa kot na primer: japonska češnja, okrasna jablana in tulipanovec. Pohodne površine ob objektu so tlakovane z betonskimi ploščami. Na parceli ob objektu je zunanje parkirišče z 32 parkirnimi mesti.

STANOVANJA

Zgrajenih je 31 stanovanj (5 garsonjer, 7 dvosobnih stanovanj, 18 trosobnih in 1 poslovni prostor v mansardi) in sicer: Pritličje: 10 stanovanj 1. nadstropje: 10 stanovanj 2. nadstropje: 10 stanovanj Mansarda: 1 stanovanje in 1 poslovni prostor Vsa stanovanja v pritličju, 1. in 2. nadstropju imajo ložo, ki se nadaljuje v pokrito teraso oziroma balkon tako, da je ta zunanji prostor kvadraten in omogoča postavitev jedilne mize ali ležalnikov. Stanovanje in poslovni prostor v 3. nadstropju, s teraso po vsej dolžini daljših stranic objekta, pokrite z konzolnimi nadstreški nad balkonskimi vrati, v nepokritih delih je prostor z zelenjem.

TEHNIČNE LASTNOSTI STANOVANJ

Vsa stanovanja imajo domofon in vhodna protivlomna vrata, z zvočno in toplotno izolacijo. Notranja vrata so suhomontažna, lesena, barvana belo polmat. Vrata so brez pragov. Okna in balkonska vrata stanovanj so PVC, s 3-slojno zasteklitvijo, senčena z zunanjimi žaluzijami Krater. PVC profili so barvani po RAL, zunaj siva kovinska, znotraj bela. V stanovanjih so v mokrih prostorih po tleh položene porcelaingres plošče srednjega formata (sanitarije, kuhinje, terase, balkoni, loggie), po bivalnih in spalnih prostorih pa vinil v izgledu imitacije lesa. Stene in stropovi v stanovanjih so oblečeni v mavčno kartonske plošče in pleskani z belo barvo. Pred terasami/balkoni stanovanj v pritličju so betonska korita s primerno mešanico prsti za sajenje grmovnic in trajnic. Konstrukcija: Objekt je zgrajen iz kakovostne skeletne gradnje (z upoštevanjem načel pasivne gradnje in učinkovite rabe). Fasada in streha: Vse strani fasade so ometane s paro propustnim ometom v svetlih zemeljskih tonih. Cokel v višini 30 cm je obložen z betonskimi ploščami. Vse zunanje stene so z ploščami iz mineralne volne debeline 16 cm, za coklom z XPS debeline 12 cm. Konstrukcija strehe nad armiranobetonskim jedrom je ravna armiranobetonska plošča, konstrukcija strehe nad stanovanji je iz lesenih nosilcev poploščenih z OSB4 gradbenimi ploščami, na katere je položena toplotna in hidroizolacija, z zaščitnim slojem in prodcem. Na strehi je v prihodnosti predvidena sončna elektrarna v zasebni lasti (urejena služnost z investitorjem) iz katere se bodo lahko oskrbovali stanovalci (opcijsko). Skupni prostori: Vhodna vrata objektov so zastekljena. Ograja notranjega stopnišča je samonosna iz lepljenega stekla. V jedru s stopnicami in hodnikih so finalni tlaki porcelaingres plošče, armiranobetonske stene so ometane in pleskane, lesene pa oblečene v gips kartonske plošče in pleskane. Ogrevanje in hlajenje: reverzibilna toplotna črpalka (gretje /hlajenje in ogrevanje sanitarne vode - »zalogovnik«) voda/zrak (na elektriko). Zunanje enote so na strehi. Lokalno prezračevanje, pripadajoči sobni termostati, v spalnih prostorih hlajenje s stenskim konvektorjem.

Predviden zaključek gradnje: pomlad 2023.