GALJEVICA

O NASELJU VRSTNIH HIŠ IN DVOJČKA 

V bližini Centra in hkrati narave, v priljubljenem širšem območju stanovanjskih hiš so se začela izvajati gradbena dela, kot je izvedba ceste in ostala potrebna infrastruktura za novo naselje devetih hišic in dveh dvojčkov. Hiše bodo imele skupno interno cesto in pripadajoče igrišče.

Hišice bodo obsegale po tri nadstropja, P+1N+M, parcele so velikosti od 203 do 257 m2 m2, končni nekoliko večji. Vse imajo predvideno veliko garažo, na kateri je prekrasna prostorna terasa. Prav tako je terasa v zgornjem nadstropju, kjer se lahko naredi velika spalnica z lepo teraso, ki se razteza vzdolž celotnega prostora in razkošno kopalnico ali pa je prostor izkoriščen za delovni prostor, študijsko sobo, lahko le veliko otroško igrišče ali pa celo samostojno enoto, manjšo garsonjero. 

VELIKOST in OPIS TIPIČE ENOTE :

PARCELA, ATRIJ in ZELENICA pred hišo : Tipična parcela je velika okoli 203 m2 ( večje 250) , od tega atrij 67 m2. 

PRITLIČJE ( notranja bivalna površina 60,78 m2 ) : obsega garažo v velikosti 20,71 m2, ki je povezana s pritličjem hiše. Vhodna veža meri 5,01 m2, kuhinja 8,17 m2, utiliti 4,70 m2, wc 2,40, stopnice 4,4 m2 in dnevni prostor z jedilnico 40,50 m2. Velika panoramska stena meji na atrij v velikosti 67 m2. Ob hiši je velika terasa ( 20 m2).

NADSTROPJE ( notranja bivalna površina 60,57 m2 ): obsega velik hodnik, ki meji na eni strani na stopnišče 4,4m2, na drugi je direkten prehod na teraso 19,79 m2 in pa v kopalnico 7,41 m2, spalnico 14,52 m2, sobo 1 in sobo 2 z 12,38 m2.

TERASNA ETAŽA ( notranja bivalna površina 36,13 m2):  obsega velik več funkcijski prostor 24,48 m2,  kopalnico 6,60m2, stopnišče 6,60 m2. Preko celotnega osrednjega prostora se razprostira velika panoramska stena, ki meji na čudovito teraso v izmeri 23,63 m2.

TEHNIČNE LASTNOSTI OBJEKTOV : 

Hiše bodo izvedene do III. podaljšane gradbene faze.

Konstrukcija : stavbe bodo izvedene klasično, z armirano betonskimi nosilnimi elementi, modularno opeko debeline 25 cm, klasično leseno strešno konstrukcijo  in lesenimi temelji izvedenimi v skladu z geomehanskimi zahtevami.

Streha, terase in izolacije: ravni strehi ( nad garažo in v terasni etaži ) sta predvideni pohodni terasi, finalni tlak je sibirski macesen. Toplotna izolacija je kombinacija XPS in »Bauder PIR-T« ( 0,024 w/m2K). Streha nad garažo ima cca 11 cm toplotne izolacije, ravna streha na terasni etaži pa 23 cm. Poševna streha je krita s kritino »Metrapan« v naklonu 15°. 

Fasada : na spodnjih dveh etažah je ovoj bivalnega dela hiše kontaktna fasada z izolacijo debeline 20 cm EPS ( 0,0039 W/Mk) in zaključnim slojem. Okenske police so kamnite- granit. Na fasadi garaže je izolacija debeline 6,0 cm plus zaključni sloj, med garažo in bivalnim delom izolacijska plošča »Drvopor« debeline 7,5 cm. Na mansardni etaži je izolacija strehe iz lesno cementnih plošč, izolacija kamena volna 20,0 cm. 

Stavbno pohištvo in ograje : Okna bodo PVC znamka Termoglas, model BluEvolution 92 mm, z zaščito na zunanji strani. Zasteklitev tro slojna Ug=0,50 W/m2K. Toplotna prehodnost celotnega okna Uw=0,75 W/m2K. Na teraso so vrata izvedena v dvižno drsnem sistemu. Vhodna vrata so alu, znamke Pirnar. Garažna vrata so predvidena na motorni pogon. Ograje so kovinske izvedbe, obdelane vroče cinkano prašno barvano.

Inštalacije :Predvideno je talno gretje. V tretji fazi bo izvedena talna kanalizacija pod talno ploščo pritličja, elektro in plinska omarica na fasadi in vodomer v zunanjem tlaku.

Zunanja ureditev : asfaltirana skupna cesta, površina pred objektom in med garažo in teraso tlakovana z betonskimi tlakovci, v obsegu terase v atriju izvedena betonska plošča brez finalnega tlaka. Ograja je predvidena v višini 1,8 m, s tem da je v višini 0,3 m izveden betonski zidec, zgoraj pa les. V atriju bo urejena zemljina z zelenico. Na otroškem igrišču bo pesek in nameščena igrala.

Prenosi

Kontaktirajte nas