Stara Ljubljana Center

stanovanje štirisobno

338.000,00 €


Opis oglasa

Prekrasno, svetlo in prostorno  mansardno stanovanje, lepo in kvalitetno opremljeno, v zgornji etaži meščanske hiše v stari Ljubljani, na pričetku peš cone, blizu Karlovškega mostu, prodamo. Stanovanje je v celoti adaptirano, odprto, kar daje občutek dihanja. Večji del stanovanja je odprt v celotni višini, kar omogoča veliko fleksibilnosti pri uporabi ali eventuelnem dodajanju manjših prostorov.

Velikost stanovanja je v GURS  109,40 m2, v naravi neto površine 84,07 m2 (površina stanovanja, kjer svetla višina meri več kot 160 cm) plus zunanje lastniško stopnišče 7,57 m2, skupaj neto 91,64 m2. Svetla višina do najvišje točke v slemenu je 4,10 m. Možna je izdelava dodatnih površin nad škarniki.

Iz stanovanja se odpira prekrasen razgled na grajski hrib in grajski stolp.

Do stanovanja se dostopa preko atraktivnega meščanske veže in naprej preko prekrasnega svetlega in širokega stopnišča, klasične izvedbe dvoramnih stopnic v širini 125 cm vsaka rama, z vmesnimi širokimi podesti, naravno osvetljeno in naprej preko zunanjega balkona in lastniških stopnic.

Trenutno se stanovanje uporablja v poslovne namene – pisarniška dejavnost po konceptu loft. izvedena je kopalnica, za potrebe stanovanja je potrebno izvesti še kuhinjo.  ( izvedena že pred inštalacija. ) V preteklosti se je prostor že uporabljal v stanovanjske namene. (Glej fotografije)

Glede na poslovno uporabo je stanovanje temu primerno dodatno izolirano, tako zvočno kot tudi toplotno, kar pomeni, da poleti ne pride do pregrevanja, pozimi pa je v stanovanju prijetno toplo z zelo nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja, v celoti mesečno v decembru 2021 so znašali 295 EUR.  Dodatno je izvedeno profesionalno prezračevanje. V enoti je vgrajenih 10 strešnih oken Velux velikosti 70x130 z vgrajenimi notranjimi (siesta) zatemnitvenimi senčili in zunanjimi "screen" senčili za preprečevanje pregrevanja.

Stavba je bila zgrajena po potresu leta 1895.

Stavba je bila prenovljena leta 2001 v sklopu LMM, pri čemer se je v celoti odstranila stara fasada in se nadomestila z novo. Zamenjala se je tudi dotrajana strešna kritina, ter neustrezni deli lesene strešne konstrukcije. Lastniki so v sklopu rednega vzdrževanja v zadnjem desetletju izvedli tudi napeljave novih inštalacij: plinske inštalacije z merilci na hodniku, dotrajano svinčeno vodovodno napeljavo so v celoti zamenjali za novo, ter nove električne inštalacije.

Pri prenovi podstrehe je bila v območje talne konstrukcije odstranjen 15 cm sloj peska in nadomeščen z sestavo, ki ima ugodno zvočno izolativno sestavo ter ustvarja požarno ločnico.  Pred dvema letoma je bila vgrajena sodobna prezračevalna naprava (Mitchubishi LOSSNAY LGH-65RBX-E) z rekuperacijo, zajemom in predpripravo  svežega zraka (sušenje, gretje, hlajenje) s kapaciteto za 10 oseb.

PARKIRANJE : Enoti pripada parkirna dovolilnica v parkirni coni S1 za prebivalce s stalnim bivališčem na tem naslovu.

Na voljo je tudi večja enota v izmeri 206,30 m2.

Kupec ne plača provizije agencije. Po dogovoru z lastnikom plača 2% dpn na bruto prodajno ceno stanovanja.

 

 


Osnovni podatki

Transakcija: prodaja
Šifra: loft stanovanje A
Vrsta objekta: stanovanje
Tip: štirisobno
Regija: Ljubljana
Lokacija: Stara Ljubljana
Področje podrobno: Center
Leto izgradnje: 1895
Leto prenove: 2001
Nadstropje: 3.
Velikost: 109,40 m²

Kontaktirajte nas

ARHIDEA podjetje za projektiranje, proizvodnjo in trgovino d.o.o.

Nataša Berčan