Stara Ljubljana Center

stanovanje šestsobno

675.000,00 €


Opis oglasa

Prekrasno prostorno in lepo mansardno stanovanje v zgornji etaži meščanske hiše v stari Ljubljani, na pričetku peš cone, blizu Karlovškega mostu, prodamo. Stanovanje je v celoti adaptirano, zelo svetlo in prostorno. Večji del stanovanja je odprt v celotni višini, kar omogoča veliko fleksibilnosti pri uporabi ali eventuelnem dodajanju manjših prostorov. Na manjšem delu stanovanja je že izveden podest

Velikost stanovanja je v GURS  206,30 m2od tega zunanje lastniško stopnišče 7,57 m2. Svetla višina do najvišje točke v slemenu je 4,10m. Možna je izdelava dodatnih površin nad škarniki.

Stanovanje sestavljata dve ločeni enoti, po GURS – u 109,40 m2 in 96,90 m2.

Iz stanovanja se odpira prekrasen razgled na Iz stanovanja se odpira prekrasen razgled in širok pogled na grajski hrib, grajski zvonik  ter cerkev Sv. Jakoba.

Do stanovanja se dostopa preko atraktivne meščanske veže in naprej preko prekrasnega svetlega in širokega stopnišča, klasične izvedbe dvoramnih stopnic v širini 125 cm vsaka rama, z vmesnimi širokimi podesti, naravno osvetljeno.

Trenutno se stanovanje uporablja v kot atelje – zvedena je ena kopalnica, wc z umivalnikom in ena kuhinja. Za potrebe stanovanja se lahko izvede še dodatno kuhinjo in kopalnico ( izvedena že pred inštalacija.) V preteklosti se je prostor že uporabljal v stanovanjske namene.

Glede na ateljejsko uporabo je stanovanje temu primerno dodatno izolirano, tako zvočno kot tudi toplotno, kar pomeni, da poleti ne pride do pregrevana, pozimi pa je v stanovanju prijetno toplo že z manjšo količino ogrevanja, s tem pa tudi nižji stroški vzdrževanja.  Dodatno je izvedeno profesionalno prezračevanje. V enoti je vgrajenih 10 strešnih oken Velux velikosti 70x130 z vgrajenimi notranjimi (siesta) zatemnitvenimi senčili in zunanjimi "screen" senčili za preprečevanje pregrevanja.

Stavba je bila zgrajena po potresu leta 1895.

Stavba je bila prenovljena leta 2001 v sklopu LMM, pri čemer se je v celoti odstranila stara fasada in se nadomestila z novo. Zamenjala se je tudi dotrajana strešna kritina ter deli neustrezni deli lesene strešne konstrukcije. Lastniki so v sklopu rednega vzdrževanja v zadnjem desetletju izvedli tudi napeljave novih inštalacij: plinske inštalacije z merilci na hodniku, dotrajano svinčeno vodovodno so v celoti zamenjali za novo, ter nove električne inštalacije.

Pri prenovi podstrehe je bila v območje talne konstrukcije odstranjen 15 cm sloj peska in nadomeščen z sestavo, ki ima ugodno zvočno izolativno sestavo ter ustvarja požarno ločnico.  Pred dvema letoma je bila vgrajena sodobna prezračevalna naprava (Mitchubishi LOSSNAY LGH-65RBX-E) z rekuperacijo, zajemom in predpripravo  svežega zraka (sušenje, gretje, hlajenje) s kapaciteto za 10 oseb.

PARKIRANJE : Enoti pripadata 2 parkirni dovolilnici v parkirni coni S1 za prebivalce s stalnim bivališčem na tem naslovu.

Stanovanji se lahko kupi tudi ločeno. ( 109,40 m2 in 96,90). Pravno in fizično sta to dve ločeni enoti, ki sta povezani z enim prehodom.

Kupec ne plača provizije agencije. Po dogovoru z lastnikom plača 2% dpn na bruto prodajno ceno stanovanja.

 

 

 

 


Osnovni podatki

Transakcija: prodaja
Šifra: LOFT STANOVANJE
Vrsta objekta: stanovanje
Tip: šestsobno
Regija: Ljubljana
Lokacija: Stara Ljubljana
Področje podrobno: Center
Leto izgradnje: 1895
Leto prenove: 2001
Nadstropje: 3.
Velikost: 206,30 m²

Kontaktirajte nas

ARHIDEA podjetje za projektiranje, proizvodnjo in trgovino d.o.o.

Nataša Berčan