NOVOGRADNJA – POSLOVNO STANOVANJSKI OBJEKT SONČNI DVOR

Na voljo samo še 3-sobna stanovanja!

OPIS NEPREMIČNINE
Na izredno dobri lokaciji v Brezju pri Grosuplju, se gradi poslovno stanovanjski objekt z 31 stanovanji in enim poslovnim prostorom, imenovan SONČNI DVOR. Umeščenost objekta SONČNI DVOR, bo zelo blizu večjih prehrambenih trgovin, šole, vrtcev, banke, pošte, LPP, restavracij, lokalov, zdravstvenega doma, itd.. Dostop do Ljubljane je enostaven in hiter (cca. 12 minut). Vsa potrebna infrastruktura z manj kot 5 minut vožnje in hiter dostop do avtocestnega ringa, je vsekakor ena izmed prednosti. 

O OBJEKTU
Objekt SONČNI DVOR je poslovno stanovanjski objekt z 31 stanovanji in enim poslovnim prostorom, etažnostjo K+P+2N+M, obsega, 3 nadstropja in 1 kletno etažo s 40 parkirnimi mesti ter shrambami. V kletni etaži, je za vsako posamezno parkirno mesto, možno narediti električno polnilnico za vozilo. 
Za objektom bo za zelenjeno otroško igrišče z lesenimi igrali in klopcami. Ob glavni cesti bo drevored iz visokoraslih dreves, med cesto in uvozno rampo živa meja, obstoječa žična ograja ob jugozahodni parcelni meji pa ozelenjena s plezalkami. Ob otroškem igrišču in ob objektu bodo zasajena cvetoča drevesa kot na primer: japonska češnja, okrasna jablana in tulipanovec. Pohodne površine ob objektu bodo tlakovane z betonskimi ploščami. Na parceli ob objektu je predvideno zunanje parkirišče z 32 parkirnimi mesti.

STANOVANJA
Zgrajenih bo 31 stanovanj (5 garsonjer, 7 dvosobnih stanovanj, 18 trosobnih in 1 poslovni prostor v mansardi) in sicer:
Pritličje: 10 stanovanj 
1.nadstropje: 10 stanovanj 
2.nadstropje: 10 stanovanj
Mansarda: 1 stanovanje in 1 poslovni prostor

Vsa stanovanja v pritličju, 1. in 2. nadstropju bodo imela ložo, ki se bodo nadaljevala v pokrito teraso oziroma balkon tako, da je ta zunanji prostor kvadraten in omogoča postavitev jedilne mize ali ležalnikov. Stanovanje in poslovni prostor v 3. nadstropju, s teraso po vsej dolžini daljših stranic objekta, pokrite z konzolnimi nadstreški nad balkonskimi vrati, v nepokritih delih bo prostor z zelenjem.

TEHNIČNE LASTNOSTI STANOVANJ
Vsa stanovanja bodo imela domofon in vhodna protivlomna vrata, z zvočno in toplotno izolacijo. Notranja vrata bodo suhomontažna, lesena, barvana belo polmat. Vrata bodo brez pragov. 
Okna in balkonska vrata stanovanj bodo PVC, s 3-slojno zasteklitvijo, senčena z zunanjimi žaluzijami Krater. PVC profili bodo barvani po RAL, zunaj siva kovinska, znotraj bela. Pragovi pri balkonskih vratih ne bodo višji od 2cm. 

V stanovanjih bodo v mokrih prostorih po tleh položene porcelaingres plošče srednjega formata (sanitarije, kuhinje, terase, balkoni, loggie), po bivalnih in spalnih prostorih pa vinil v izgledu imitacije lesa. Stene in stropovi v stanovanjih bodo oblečeni v mavčno kartonske plošče in pleskani z belo barvo.
Pred terasami/balkoni stanovanj v pritličju bodo betonska korita s primerno mešanico prsti za sajenje grmovnic in trajnic.

Konstrukcija: Objekt bo zgrajen iz kakovostne skeletne gradnje (z upoštevanjem načel pasivne gradnje in učinkovite rabe).
Fasada in streha:  Vse strani fasade bodo ometane s paro propustnim ometom v svetlih zemeljskih tonih. Cokel v višini 30 cm bo obložen z betonskimi ploščami. Vse zunanje stene bodo z ploščami iz mineralne volne debeline 16 cm, za coklom z XPS debeline 12 cm.
Konstrukcija strehe nad armiranobetonskim jedrom bo ravna armiranobetonska plošča, konstrukcija strehe nad stanovanji bo iz lesenih nosilcev poploščenih z OSB4 gradbenimi ploščami, na katere bo položena toplotna in hidroizolacija, z zaščitnim slojem in prodcem. Na strehi je v prihodnosti predvidena sončna elektrarna v zasebni lasti (urejena služnost z investitorjem) iz katere se bodo lahko oskrbovali stanovalci (opcijsko).
Skupni prostori: Vhodna vrata objektov bodo zastekljena. Ograja notranjega stopnišča bo samonosna iz lepljenega stekla. V jedru s stopnicami in hodnikih bodo finalni tlaki porcelaingres plošče, armiranobetonske stene bodo ometane in pleskane, lesene pa oblečene v gips kartonske plošče in pleskane. 
Ogrevanje in hlajenje: reverzibilna toplotna črpalka (gretje /hlajenje in ogrevanje sanitarne vode - »zalogovnik«) voda/zrak (na elektriko). Zunanje enote bodo na strehi.
Lokalno prezračevanje, pripadajoči sobni termostati, v spalnih prostorih hlajenje s stenskim konvektorjem.

Predviden zaključek gradnje: sredina leta 2022.