STARA LJ. - Prodaja, Stanovanje 4-sobno

STARA LJ. - Prodaja, Stanovanje 4-sobno

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 96.9 m2

Vrsta: Stanovanje

Tip: 4-sobno

adaptirano l. 2001
zgrajeno leta 1895

Nadstropje 3/3

 

Šifra: loft-stanovanje-B

Regija: LJ-mesto

Upravna enota: Lj. Center

Naselje: Stara Ljubljana

EI: Ni podatka


Cena: 348.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine
96,9 m², 4-sobno, zgrajeno l. 1895, adaptirano l. 2001, 3/3 nad., prodamo. Cena: 348.000,00 EUR

Dodaten opis

Prekrasno  in prostorno mansardno stanovanje v 3. etaži meščanske hiše v stari Ljubljani, na pričetku peš cone, blizu Karlovškega mostu, prodamo. Stanovanje je v celoti adaptirano, zelo svetlo in diha. Večji del stanovanja je odprt v celotni višini, kar omogoča veliko fleksibilnosti pri uporabi ali eventuelnem dodajanju manjših prostorov. Na manjšem delu stanovanja je že izveden podest.

Iz stanovanja se odpira prekrasen širok pogled  na grajski hrib ter cerkev Sv. Jakoba.

Velikost stanovanja je v GURS  96,90 m².  Svetla višina do najvišje točke v slemenu je 4,30m. Možna je izdelava dodatnih površin nad škarniki.

Do stanovanja se dostopa preko atraktivnega meščanskega hola in naprej preko prekrasnega svetlega in širokega stopnišča, klasične izvedbe dvoramnih stopnic v širini 125 cm vsaka rama, z vmesnimi širokimi podesti. Pred vhodom v stanovanje je še pollastniški prostor za plinsko peč.

Trenutno se stanovanje uporablja kot atelje– po konceptu loft ,  izvedena je kuhinja, wc z umivalnikom, za potrebe stanovanja je potrebno izvesti še kopalnico ( izvedena že pred inštalacija. ) V preteklosti se je prostor že uporabljal v stanovanjske namene.

Glede na poslovno uporabo je stanovanje temu primerno dodatno izolirano, tako zvočno kot tudi toplotno, kar pomeni, da poleti ne pride do pregrevana, pozimi pa je v stanovanju prijetno toplo že z manjšo količino ogrevanja, s tem pa tudi nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja, v celoti mesečno v decembru 2021 so znašali 232 EUR. Dodatno je izvedeno profesionalno prezračevanje. V enoti je vgrajenih 10 strešnih oken Velux velikosti 70x130 z vgrajenimi notranjimi (siesta) zatemnitvenimi senčili in zunanjimi "screen" senčili za preprečevanje pregrevanja.

Stavba je bila zgrajena po potresu leta 1895.

Stavba je bila prenovljena leta 2001 v sklopu LMM, pri čemer se je v celoti odstranila stara fasada in se nadomestila z novo. Zamenjala se je tudi dotrajana strešna kritina, ter neustrezni deli lesene strešne konstrukcije. Lastniki so v sklopu rednega vzdrževanja v zadnjem desetletju izvedli tudi napeljave novih inštalacij: plinske inštalacije z merilci na hodniku, dotrajano svinčeno vodovodno napeljavo so v celoti zamenjali za novo, ter nove električne inštalacije.

Pri prenovi podstrehe je bil v območje talne konstrukcije odstranjen 15 cm sloj peska in nadomeščen z sestavo, ki ima ugodno zvočno izolativno sestavo ter ustvarja požarno ločnico.  Pred dvema letoma je bila vgrajena sodobna prezračevalna naprava (Mitchubishi LOSSNAY LGH-65RBX-E) z rekuperacijo, zajemom in predpripravo  svežega zraka (sušenje, gretje, hlajenje) s kapaciteto za 10 oseb.

PARKIRANJE : Enoti pripada parkirna dovolilnica v parkirni coni S1 za prebivalce s stalnim bivališčem na tem naslovu.

Poleg tega stanovanja je možno kupiti še sosednje stanovanje velikosti 109,40 m². Obe stanovanji trenutno predstavljata eno združeno enoto, vendar inštalacijsko in zemljiško knjižno ločena, prav tako sta ločena tudi vhoda. Vsakemu stanovanju pripada po ena dovolilnica za parkiranje.

Kupec ne plača provizije agencije. Po dogovoru z lastnikom plača 2% dpn na bruto prodajno ceno stanovanja.


Kontakt

Prodajalec: Arhidea d.o.o.
Naslov: Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana
GSM: 041 750 555 - Nataša Berčan,univ. dipl. inž. arhitekture
Email: natasa.bercan@arhidea.si

Vaše povpraševanje