Poslovni prostor v staromeščanski hiši

Poslovni prostor v staromeščanski hiši

OBSEG DEL: Načrti za gradbeno prenovo starega meščanskega stanovanja v poslovni prostor, načrti za notranjo opremo in arhitekturni nadzor od začetka del do zaključnih detajlov.

Lastnik staro meščanskega stanovanja v centru Ljubljane se je odločil stanovanjski del preurediti v poslovni prostor - pisarne. Naloga je bila precej zahtevna, saj je bil lastnik zelo pedanten, z veliko mero estetskega okusa.  Ohraniti je bilo potrebno čim več obstoječih elementov, kot je star izviren parket, lepo ohranjena stara vrata in okna, hkrati pa upoštevati obstoječe inštalacije in nosilne stene. Projekt je bilo potrebno izpeljati v čim krajšem možnem času, z čim manj finančnega vložka, čim manj posegi v obstoječi prostor in maksimalno lepo in funkcionalno.

Odločili smo se za kombinacijo originalno starega z dodatkom novih, modernih elementov. V recepciji se je ohranil izviren parket, ohranjeni so bili prvotni stropovi, ki so zelo visoki, tako da se je osvetlitev reševala delno nad ometno z visečimi lučkami in delno vgrajenimi, kjer je bila potreba po nosilni konstrukciji. Recepcijski pult in knjižna omara sta narejena iz kombinacije lesa bele barve v kombinaciji stekla črne barvi. Sanitarije so  modernega izgleda v odtenkih svetlo in temne sive barve, v grobih in gladkih materialih. Clean in uporabno. Ostali prostori so prav tako opremljeni moderno in minimalistično, s pridihom starega udobja.