Židanov kvart, Bežigrad

Židanov kvart, Bežigrad

Nova stanovanjska soseska blizu centra Ljubljane

Na odlični in zelo prijetni lokaciji v Ljubljani za Bežigradom, le streljaj od centra mesta, smo pričeli s prodajo stanovanj v novem naselju štirih nižjih stanovanjskih objektov s skupno 105 stanovanji. Lokacija ponuja bližino vse potrebne infrastrukture za mestno življenje in športne aktvinosti. Naselje, ki daje visoko kakovost življenja prebivalcem omogoča tudi življenje brez avtomobila. 


LOKACIJA: Novogradnja je locirana ob ulici bratov Židan, v neposredni bližini križišča Drenikova, Samova in Podmilščakova ulica. V bližini je potrebna vsa infrastruktura za ugodno življenje. Cestna povezava Samova omogoča hiter dostop do avtocestnega obroča.

ETAŽNOST: Objekti F, G in H obsegajo dve kleti, pritličje, štiri nadstropja in terasno etažo (2K + P + 4+ T). Objekt E je za eno etažo nižji (2K + P + 3+ T).

PARKIRNI REŽIM: Pod vsemi objekti in prostorom med njimi sta urejeni dve parkirni etaži s parkirnimi mesti in shrambnimi boksi, ter prostori za tehniko (toplotne podpostaje, prostori za elektriko in telekomunikacije, prostori za prezračevalno tehniko za garaže …). Garaže imajo ločen uvoz z Ulice bratov Židan.

ZASNOVA OBJEKTOV: Posamezni objekti so zasnovani okoli komunikacijskega jedra (stopnišče + dvigalo). Etaže so pretežno tipizirane, kar omogoča racionalno zasnovo s sanitarnimi členi, vezanimi na vertikale v instalacijskih blokih. Objekti so oblikovana skladno z veljavnimi pravilniki. Stanovanja imajo prostorno in svetlo zasnovo, ki je znotraj nosilnih sten fleksibilna. V stanovanjih so urejene pametne instalacije. Objekti so zasnovani skoraj nič energijsko (B1), prezračevanje je urejeno z rekuperacijo. Uporabne površine stanovanj variirajo od 24,76 m2 pa vse do 273,71 m2 s povprečno kvadraturo 73,09 m2. V dveh kletnih etažah se nahaja 263 parkirnih mest. V kletnih prostorih so urejeni tehnični prostori in shrambe.

ZUNANJA UREDITEV: Na nivoju terena so urejeni utrjeni dostopi do vhodov, zelenice, osrednja ploščad med objekti, ter dve otroški igrišči. Območje je ozelenjeno z drevjem. Na delu proti obstoječemu objektu Lesnina je predviden gostinski vrt, s stopniščem povezan z atrijem, ki bo nastal med novim in starom objektom.

OPREMA OBJEKTOV: Objekti so uvrščeni v višji srednji rang izvedbe glede na kakovost vgrajenih materialov in opreme. Fasada je pretežno kontaktna, toplotnoizolativna, tankoslojna. Stavbno pohištvo na skupnih delih (hodniki) je v aluminijastih okvirjih. Okna so senčena z zunanjimi žaluzijami. Bivalni prostori so obloženi s parketi, mokri prostori (kopalnica) pa s keramiko. Vhodna vrata v stranovanja so protivlomna. V stanovanjih je vgrajen centralni nadzorni sitem (pametne instalacije).

TEHNIČNI OPIS

MERITVE: Vsako stanovanje ima zagotovljeno neodvisne meritve porabe elektrike, toplote in vode.

OGREVANJE: Objekti so priključeni na javni toplovod. Stanovanja imajo talno gretje.

PREZRAČEVANJE: Stanovanja imajo vgrajene lokalne rekuperatorje, prezračevalne naprave, ki s toploto odpadnega zraka ogrevajo sveže doveden zrak in s tem zmanjšujejo stroške za ogrevanje in ustvarjajo višje bivalno udobje v stanovanju. Predvideno je nameščanje notranjih (obtočnih) kuhinjskih nap.

HLAJENJE: Stanovanje imajo pripravljeno predinstalacijo za vgradnjo klimatske naprave.

ELEKTRO INSTALACIJE: Vsako stanovanje ima svojo meritev električne energije, na katero je vezana tudi vtičnica v shrambi. V stanovanjih so predvidene razdelilne omarice. Vsem uporabnikom je omogočen priklop na telekomunikacijsko omrežje. Povezava glavnega vhoda z vsakim stanovanjem za zagotavljanje kontrole dostopa je preko domofona. Do zapolnitve kapacitet je možna izvedba napajanja (počasnega polnjenja) električnih avtomobilov v kleti. V skupnih prostorih (hodniki, stopnišča, vhod) in garaži je nameščena splošna in varnostna razsvetljava. Svetilke v hodnikih in stopniščih imajo senzorski vklop.

PAMETNE INSTALACIJE: V stanovanja so instalirane pametne instalacije (Entia), s katerimi je možno nadzirati oz. krmiliti: temperaturo, zunanje žaluzije, osvetljavo in prezračevanje.

PRIKLJUČNA KOMUNALNA INFRASTRUKTURA: Zagotovljena je vsa javna infrastruktura, potrebna za oskrbo večstanovanjskih objektov: javna fekalna kanalizacija, vodovodno, toplovodno, elektro in telekomunikacijsko omrežje; objekti bodo vključeni v sistem ravnanja z odpadki.

GRADBENA KONSTRUKCIJA: Objekti so masivne armirano betonske zgradbe z armirano betonskimi medetažnimi ploščami, stenami in stopnišči.

STREHA: Streha je izvedena delno kot ravna pohodna, toplotno izolirana streha, delno v naklonu, skladno z zahtevami prostorskega akta.

FASADA: Fasada objekta je izvedena kot kontaktna fasada s tankim, lokalno pigmentiranim zaključnim slojem in vizualnimi poudarki. Fasada je toplotno izolirana po celotnem obodu po veljavnih standardih.

OKNA: Okna stanovanj, vrata lož in teras so PVC izvedbe s toplotnoizolativno zasteklitvijo. Senčena so z zunanjimi žaluzijami. Stavbno pohištvo skupnih prostorov je aluminijasto.

PREDELNE STENE: Predelne stene v stanovanjih so iz mavčno kartonskih plošč, slikane belo. Predelne stene med shrambami v kleti so izvedene v penjenem betonu.

VHODNA VRATA V STANOVANJA: Vrata s hodnikov v stanovanja so protipožarna, protihrupna in protivlomna, višine 210 cm.

NOTRANJA VRATA: Notranja vrata v stanovanjih so suhomontažna, z leseno osnovo, bela, višine 240 cm.

TLAKI: Tlaki v stanovanjskem delu so plavajoči tlaki na zvočno izoliranih estrihih. Veže in kopalnice so finalno obložene s keramiko v nevtralnih sivih odtenkih, bivalni prostori pa z gotovim hrastovim parketom, ki je finalno oljen, z nizkostensko obrobo/letvijo. 

KOPALNICA: Vključeni so: konzolna wc školjka s podometnim izplakovalnikom, umivalnik in tuš. Umivalniki in tuši imajo enoročno nadometno mešalno baterijo in odtočno garnituro. Zasteklitev tušev ni vključena.

VARNOST: Dostop v klet je zaprt s hitrimi garažnimi vrati na motorni pogon, s kontrolo pristopa. Vse ograje lož in teras so izvedene z mlečnim varnostnim steklom.

TERASE: Strešne terase imajo tlak s keramiko in atmosfersko stabilnim lesom na buzonih ali podobnem sistemu. Lokalno bo na terase možno nameščati lažjo ozelenitev.

Za dodatna vprašanja ali ogled smo na voljo.

 

Kontakt

Prodajalec: Arhidea d.o.o.
Naslov: Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana
GSM: 041 750 555 - Nataša Berčan
Email: natasa.bercan@arhidea.si